• Hirtelen remegés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Az elejéről kezdem. Gyerekkoromban versenyszerűen sportoltam lelkesen, senki sem erőltette ezt. Voltam szombati úszóedzések, illetve nyáron is folyamatosan korán keltem. Ekkor történt meg velem először, hogy reggeli közben a teásbögrét fogva hirtelen megremegtem, a tea pedig kiborult. Aztán egyre többször fordult ez elő. Később 15-16 évesen már hajnali edzésekre is jártam, ilyenkor többször rám tört ismét ez a hirtelen megremegés. Ha ilyenkor volt valami a kezemben az természetesen elejtettem. A remegés "érkezését" nem éreztem, utána viszont pár percig furán éreztem magam. Volt, hogy csak egy ilyen sokk volt, de volt, hogy egymás után 5-10 percekkel több is akár fél órán keresztül is. Ilyenkor igyekeztem nem csinálni semmit, illetve a firss levegő segített. Mikor egy-egy átbulizott éjszaka után (mindig csak minimális alkoholmennyiséget fogyasztottam, nem voltam egy nagy "partys") sűrűsödtek ezek az esetek az rovosok a szívemet vizsgálták, de nem találtak semmit. Aztán voltak tünetmentes időszakok, mikor se az edzés, se a bulizás nem okozott gondot és már-már azt hittem, hogy nem jön többé elő. Talán még fontos megemlítenem azt az esetet, mikor a diszkóban egy koncerten a tömegben ugyanígy megremegtem - az is ilyesztően rossz érzés volt. A fent leírtakkal nem foglalkoztam különösebben, inkább csak tudomásul vettem, hogy ez van. Amiért most viszont ismét a megoldást keresném az az, hogy van egy 4 hónapos kislányom és bizony előfordult, hogy egy-egy nehezebb éjszakán mikor kivettem a kiságyából és kézben volt majdnem elejtettem...az utolsó pillanatban kaptam el. Azóta ha sír, akkor is félve veszem ki és egyből iygekszem vele leülni és "biztonságba helyezni", mert nem tudhatom mikor tör rám ismét a fáradtság hatására ez a remegés, mely egy egyszeri nagy megremegésből áll és a párom szerint még a szemem is fennakad ilyenkor. Köszönöm, hogy elolvasta a problémámat és kérném, segítségét, hogy milyen irányba induljak el. Köszönette!!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a remegés témában

        Kedves Kérdező! A leírása alapján nagy valószínűséggel Önnek úgynevezett Juvenilis myoclonusos epilepsziája van, melynek tüneteit nagyon szépen leírta. Keressen fel egy Epilepszia Szakrendelést, ahol a megfelelő gyógyszeres kezelésre beállítják és ellátják a megfelelő életmód tanácsokkal. Ez egy gyógyszeresen jól kezelhető epilepszia. Mielőbbi kivizsgáást javaslom.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 21., 13:37; Megválaszolva: 2011. november 25., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés