• Sclerosis multiplex?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr-hölgy ! A problémám a következő fél éve jelentkezett nálam homályos látás ,majd rá kb 2 hetére súlyos izomgyengeség.a lábaimra ,tünetek elmúltak egészen mostanáig ,újra volt homályos látásom pár napig majd az izmaim a lábamban ismét gyengültek, zsibbadás érzése és enyhe egyensúlyzavarom is van bár a mostani tünetek nem anyira erősek mint a korábbiak.Észrevettem hogy kissé romlott a memóriám és a koncentráló képességem.Voltam vérvételen minden eredményem tökéletes kivétel ez alól a gamma gt az ugyanis alatta van a normál szintnek.A doki szerint lúdtalpam is van , elküldött gerinc röntgenre az alábbi eredményt kaptam amit nem tudok értelmezni: A háti kyphosis kiegyenesedett,a lumbalis lordosis íve nagy fokban csökkent.A sacrum dőlése fokozott.a csigolyatestek magassága megtartott.Pontosan ezek az adatok mit jelentenek?Valamint volt pár kullancs csípésem is pár éve ami szerintük okozhat hasonló tüneteket.(Lyme kór vérvételből)nem derül ki?) Ön szerint mi lehet a bajom .Azért kérdem mert megyek neurológushoz és ahogyan halottam az Mr vizsgálat deríti ki 100%-ra az SM-et amire ugye várni kell akár hónapokat is, valamint nem biztos hogy a neorologus egyből Mrt készített rólam, én pedig tudni szeretném mi bajom.Ha elmegyek önerőből MR vizsgálatra az általánosságba véve mennyi pénzbe kerül? Válaszát előre is köszönöm Üdvözlettel:Gábor

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex, zsibbadás, látásromlás témában

        Kedves Kérdező! Először a Rtg eredménye: egy kóros tartást írt le, aminek következtében a gerincre jellemző fiziológiás görbületek megváltoztak. Ez nem tesz jót a gerinc statikájának, állandó gerinc melletti fájdalmat okozhat. A tünetei alapján tényleg felmerül SM lehetősége, erre biztosan gondolni fog a neurológus is. Mindenképpen említse meg a kullancscsípést, mert Lyme-kórt okozó baktériummal való fertőződés kimutatható vérből. Az is okozhat hasonló tüneteket. A vizsgálata és a részletes kikérdezés nélkül azonban pontos véleményt nem tudok mondani. Az MR-t nem érdemes saját költségre megcsináltatni, ilyen esetben nem hosszú a várakozási idő. A vizsgálata után már többet tudnak Önnek mondani. Az MR mellett VEP és gerincvíz vizsgálat is szükséges lehet és célszerű.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 13., 21:57; Megválaszolva: 2011. november 17., 21:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés