Szklerózis Multiplex és nagyon erős, zsibbadással járó fejfájás

Tisztelt Doktornő! 2009-ben MRI vizsgálatot csináltak mely az alábbi eredmény mutatta: "Baloldalon a fronto parietalis határon a cella media fölött 5 mm-es jeldus góc láthatő a T2 súlyozott felvételeken, gátolt diffusio nem látható." Ezt a vizsgálatot az alábbi tüneteim miatt kellet elvégezni. Rendszeres fejfájás gyötör, ami kisugárzik a jobb oldalamra ami végtagzsibbadást okoz. Ilyenkor a karom lábam elzsibbad és az ujjaim is, rettenetes fájdalommal jár. Van amikor ez órákig is elhúzódik.Néha ok nélkül vagyok ideges, lehet mondani dührohamaim vannak, ami egy idő után elmúlik és minden megy tovább. Az MRI vizsgálatot 2011. októberében megismételték, majd ugyanazt az eredményt mutatva SM gondozásba vettek. Az alábbi gyógyszereket kaptam: Chinotal 400mg, Divascan, majd 6 hónap múlva MRI vizsgálat újra. Szeretném megkérdezni Öntől, hogy ez tényleg Szklerózis Multiplex? Háziorvosom javasolja hogy vegyem fel a kapcsolatot a Debreceni Klinikával. Ezeket a vizsgálatokat a miskolci kórházban végezték el. Segítségét előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a sclerosis multiplex témában

Kedves Kérdező! Egyetlen egy SM-es góc az agyban és a leírt tünetei nem támasztják alá az SM diagnózisát. Kérjen beutalót a háziorvosától a debreceni Neurológiai Klinikára, fogja a két koponya MR vizsgálat képeit és keresse fel az ottani SM szakrendelést. Szerintem nem SM betegsége van.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. november 10., 06:55; Megválaszolva: 2011. november 13., 19:47
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés