Melinda2000

Első levelem! Kedves Doktornő! 25 éves nő vagyok márciusban bizsergő érzésem volt hol az arc egy részén hol a vádlimban, illetve valamelyik kezemben, ez nem akadályozott semmiben nem volt folyamatos sem, és mozgás közben nem is éreztem.Neurológus látott de a vizsgálat minden vonatkozásban negatív.Saját költségre csináltattam koponya mr-t amiben demyelinisatióra utaló eltéréseket véleményeztek, az orvos szerint enyhe eltérések ezek és egy részük nem egyértelműen kórjező.Fél év múlva sm protokoll szerinti kontroll mr javasolt. A kérdésem az az, hogy másoknak mért állították fel egy mr-ből az sm diagnózisát és nekem mért kell várnom arra fél évet, hogy kimondják nálam is a diagnózist!? Mert ugye ez más sajnos nem lehet. Válaszát előre is köszönöm üdvözlettel Melinda Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában Kedves Kérdező! Egyáltalán nem biztos, hogy SM okozza a panaszait, a tünetek nem jellegzetesek SM-re. Ha a neurológusban a vizsgálatakor és a kikérdezésekor nem merült ez fel lehetőségként, akkor valószínű, hogy nem is arról van szó. A demilenisiatio nem csak SM miatt lehet, lehet születés körüli eltérések miatt is. Az SM nem MR diagnózis, ahhoz kellenek a megfelelő tünetek is és a betegségre jellemző kórfolyás. Nem minden góc a fejben SM-es! Mindenképpen várnia kell, az SM csak akkor SM, ha mutatja a jellegzetes képet. Az Öné ez alapján nem mondható ennek. Kedes Doktornő! Megtörtént az ismételt MR több mint fél év telt el a kettő között, a második Mr ugyanaz lett mint az elöző, progresszió nem észlelhető, nincs új góc, méretük sem változott illetve kontrasztot sem halmoznak.Szintén negatív a statusom és tüneteim sincsenek.Kíváncsi lennék a doktornő vélemyényére, válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel:Melinda

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

Kedves Melinda! Az, hogy újabb tünete nem volt, az MR-en nem látható újabb góc illetve az előzőek mérete sem változott, így nagy valószínűséggel nem SM-es. Nyugodjon meg, ne idegeskedjen az SM miatt. Valószínűleg azok valamelyike okozza a demielinisatiot, melyet korábban írtam.

Kérdés: 2011. november 09., 13:10; Megválaszolva: 2011. november 13., 19:35
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés