• Melinda2000

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Első levelem! Kedves Doktornő! 25 éves nő vagyok márciusban bizsergő érzésem volt hol az arc egy részén hol a vádlimban, illetve valamelyik kezemben,ez nem akadályozott semmiben nem volt folyamatos sem, és mozgás közben nem is éreztem.Neurológus látott de a vizsgálat minden vonatkozásban negatív.Saját költségre csináltattam koponya mr-t amiben demyelinisatióra utaló eltéréseket véleményeztek,az orvos szerint enyhe eltérések ezek és egy részük nem egyértelműen kórjező.Fél év múlva sm protokoll szerinti kontroll mr javasolt.A kérdésem az az, hogy másoknak mért állították fel egy mr-ből az sm diagnózisát és nekem mért kell várnom arra fél évet,hogy kimondják nálam is a diagnózist!?Mert ugye ez más sajnos nem lehet. Válaszát előre is köszönöm üdvözlettel Melinda Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában Kedves Kérdező! Egyáltalán nem biztos, hogy SM okozza a panaszait, a tünetek nem jellegzetesek SM-re. Ha a neurológusban a vizsgálatakor és a kikérdezésekor nem merült ez fel lehetőségként, akkor valószínű, hogy nem is arról van szó. A demilenisiatio nem csak SM miatt lehet, lehet születés körüli eltérések miatt is. Az SM nem MR diagnózis, ahhoz kellenek a megfelelő tünetek is és a betegségre jellemző kórfolyás. Nem minden góc a fejben SM-es! Mindenképpen várnia kell, az SM csak akkor SM, ha mutatja a jellegzetes képet. Az Öné ez alapján nem mondható ennek. Kedes Doktornő! Megtörtént az ismételt MR több mint fél év telt el a kettő között,a második Mr ugyanaz lett mint az elöző,progresszió nem észlelhető,nincs új góc,méretük sem változott illetve kontrasztot sem halmoznak.Szintén negatív a statusom és tüneteim sincsenek.Kíváncsi lennék a doktornő vélemyényére,válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel:Melinda

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Melinda! Az, hogy újabb tünete nem volt, az MR-en nem látható újabb góc illetve az előzőek mérete sem változott, így nagy valószínűséggel nem SM-es. Nyugodjon meg, ne idegeskedjen az SM miatt. Valószínűleg azok valamelyike okozza a demielinisatiot, melyet korábban írtam.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 09., 13:10; Megválaszolva: 2011. november 13., 19:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés