• Visszatérő Remegés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám a következő: Kicsivel több mint egy hónapja kezdődött. A bal alkarom elkezdett remegni, és ez egy fél napon keresztül tartott, majd elmúlt. Ezután többször is előfordult hogy elkezdett remegni a kezem, de nem volt olyan intenzív mint akkor. Majd később ez a dolog annyiba változott, hogy a remegés az egész testemre kiterjedt, és ha egyszer elkezdődött akkor általában 3-4 vagy akár 5 órán át is eltartott. Eleinte csak egy héten egyszer történt ez, ám az utóbbi időben már két három naponta előfordul. Legtöbbször úgy érzem, minden izmom megfeszül, és ha próbálnám magam egy kicsit ellazítani, akkor rettenetesen remegek. Néha előfordul, hogy mindemellett gyorsan veszem a levegőt, és ezt nem tudom kontrollálni. Nagy szélsőséges esetben pedig annyira eldurvul a helyzet, hogy nem tudok már lábra állni sem. Eddig maximum Béres ReDormin tablettát vettem be ilyenkor, ami úgy egy órán belül segített ezen. Bár az utóbbi időben pár óra elteltével ismét visszatért. Azt nem tudom, mennyire lehet összefüggésben ez a dolog azzal, hogy már egy jó ideje elég erősen köhögök, folyik az orrom, és általában a szememet dörzsölöm. Ez utóbbival már jártam a háziorvosomnál, aki mellkas és "arc" röntgenre küldött, majd fül-orr-gégészetre, mivel az előbbi teljesen negatív lett, utóbbinál pedig allergiát állapítottak meg, bár mindezt csak ránézésre. Aerius fimtablettát kaptam erre, ám aligha segít a köhögésen bármit is. Egyébként nem vagyok ideges típus és a remegés sem akkor tör rám ha bármi stresszes helyzetben vagyok, hanem teljesen spontán, akár tv-nézés közben, vagy este lefekvéskor... Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Cassidy

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a remegés témában

        Kedves Kérdező! Panaszai miatt mindenképpen neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek, mert a panaszai megfelelhetnek izombántalomnak, esetleg epilepsziának. Előtte egy labor vizsgálatra lenne szükség.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 03., 23:20; Megválaszolva: 2011. november 04., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés