szükséges-e?

Tanácsát kérném az ügyben, hogy kb 1 éve a bal gyűrűsujjam eltört, műteni kellett, melyet 3 kapoccsal rögzítettek össze, ami még a mai napig benne van. Ritkán érezni szoktam kellemetlen érzést, minimális kis fájdalommal. Kérdésem az lenne, hogy szükséges e ennek a kivétele, járhat ez a későbbiekben valami problémával ha benne marad? Ugyanis ha nem muszály nem szivesen feküdnék kés alá ismét. Meg azt is mondták mikor a műtétre sor került, hogy mivel a pajzsmirigyemmel gondok vannak ( Letroxot szedek, mert alulműködik) ezált az altatás kockázatos számomra, ezért akkor alá is irattak velem egy nyilatkozatot, hogy saját felelősségemre vállalom a műtétet. Ez tényleg veszélyes számomra? Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a csonttörés témában

Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Ha a végperc, vagy a középső perc volt operálva, akkor azt helyi érzéstelenítésben is kivehető, nem kell altatás, ha az alapperc akkor is van lehetőség altatás nélkül, un. vezetéses érzéstelenítésben eltávolítani a fémeket. Ahhoz, hogy meg lehessen mondani okozhat-e panaszt a fém ismerni kellene, hogy milyen anyagból van és milyen helyzeten van beültetve. Elvileg csak akkor szükséges eltávolítani, ha valamilyen panaszt okoz.

Kérdés: 2011. november 01., 20:39; Megválaszolva: 2011. november 02., 16:00
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye