Bokasérülésemmel kapcsolatban kérdeznék

Kedves Doktornő! Október 14-én azaz 2 hete és 2 napja Részleges Bokaszalagszakadást szenvedtem! A leletre ez volt írva:A tartott felvételen a boka külső része laterálisan kisfokban megnyilt! Az eset napján az ellátóorvos azt mondta hogy 2 napig pihentessem polcoljam jegeljem.és írtak fel bokarögzítőt..és utána mehetek iskolába..de mivel a fájdalom és a duzzanatnem múlt visszamentem de akkor már egy másik orvos volt aki további 1hét pihentetést javasolt! A duzzanat már helyenként lement de még ahol a bokacsont van ott meg van még duzzadva és nem akar onnan lemenni helyenként pedig kék és lila foltos! visszamentem controllra ott az orvos megvizsgálta a bokámat és azt írta a leletre hogy a felső ugróizület nem nyílik meg! moondta hogy jövőhéten mehetek iskolába! Mennék is de még mikor rálépek fáj egy kicsit és feszül főként a duzzanatnak köszönhetöen és nem is nagyon hajlik! Egy pár napja már próbálgattam ráálni teljes súlyommal de akkor megint bedagat igaz már nem annyira! A kérdésem az lenne hogy elkezdhetem e már egy kicsit tornáztatni hajlitgatni hogy rögzítőben már tudjak vele normálisan menni 1 hét mulva iskolába? Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a Részleges bokaszalag szakadás témában

Vizsgálat nélkül nem lehet pontos választ adni. Ha tényleg részleges bokaszalag szakadása van, az 4 hét tehermentesítés bokarögzítőben. 1-2 hét fekvés és 2 hét mankóval terhelés nélküli járás. 4 hét után fokozatosan terhelve a 6 hétre célszerű elérni a teljes terhelést. Az Én gyakorlatomban így kezelem a részleges bokaszalag szakadást. Ha csak szalag megnyúlás van akkor 1 hét kíméletes végtaghasználat rögzítőben, majd még két hét fokozatos terheléssel járás szintén rögzítőben és aztán rögzítő nélküli teljes terhelés.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. október 30., 06:57; Megválaszolva: 2011. október 31., 19:12
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma