• A csípőfájdalmat a sarkantyú is okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/úr! három éve szenvedek sarkantyútól. Jártam rtg besugárzáson, lézeren, különböző fizikoterápiás kezeléseken, mig végül sikerült olyan papucsot szereznem, ami lyukacsos, és lágy zselé szerűen puha. Ettől egy időre elviselhetőbb lett a fájdalom. Kb egy éve viszont a csípőm kezdett el fájni jobb oldalon, főleg oldalfekvésnél, ha ráfekszem azért, ha a másik oldalra, akkor húzódik. Már ott tartok, hogy alig alszom éjszakánként. Voltam többször röntgenen, ahol egyszer azt mondták, hogy ülőidegzsábám, máskor meg hogy kopásom, harmadszor pedig, hogygyulladásom van, de semmi nem segített. Úszok, és csípőtornát végzek, hogy nyújtsam az izületet, de semmi nem segít. Múltkor, mikor masszíroztattam, iszonyatosan elkezdett fájni az ellenkező bokám alatti rész annyira, hogy csak annak kimozgatása, megmasszírozása után tudták folytatni a csípőmasszírozást. Többször bicsaklott már ki pont az a bokám, és most újra teljesen be van gyulladva a talpam külső ívén lévő izom. Amikor lábra állok, főleg éjjel és reggel, úgy érzem, mintha rögtön szét akarna robbanni a talpam. Ezek a dolgok összefüggenek? Lehet, hogy az egyik a másiknak a következménye? Kérem adjanak tanácsot, mert iszonyatosak a fájdalmaim.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a izületi fájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok választ adni. Elmondása alapján több dolog is állhat a háttérben. A sarkantyútól kezdve, a csípőkopás, gyulladás, gerinc bántalmak, vagy az ülőidegzsába egyaránt okozhatják a panaszait. Ezen korképek között kapcsolat is lehet, amit esetleg egy gyulladás, vagy kopásos folyamatok indítottak el. Nem tudom, hogy eddig hol járt vizsgálatokon, de azt javaslom, hogy keressen fel egy ortopédiai és egy idegsebészeti szakrendelést, ahol megfelelő diagnózist és megfelelő terápiát állítanak fel.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 11., 14:19; Megválaszolva: 2011. október 13., 17:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés