Hirdetés
      • Bokaszalag

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Bokaszalag részleges, vagy tljes szakadásán kívül okozhat-e más is boka körüli bevérzést, ill részleges vagy teljes szakadás feltétlenül együttjár-e a bevérzéssel?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a boka körüli bevérzés témában

        A részleges és teljes szakadás szinte minden esetben bevérzéssel jár, de a bevérzés nem egyértelműen szalagsérülésre utal. Egyszerű zúzódás, rándulás után, illetve töréssel szövődött esetekben is(elég, ha egy borsnyi darab leszakad a bokacsúcsról, nem kell, hogy teljesen eltörjön a boka) kialakul a véraláfutás. Pontos diagnózishoz fizikális vizsgálatra, röntgenre és ultrahangvizsgálatra van szükség, ezért javaslom, hogy keressen fel egy baleseti szakrendelést.


        Kérdés: 2011. október 09., 13:34; Megválaszolva: 2011. október 10., 19:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: