Hirdetés
      • Térdizületi rendellenesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem! Egy fontos kérdéssel szeretnék magukhoz fordulni. Sokat kosárlabdáztam versenyszerűen betonpályán, gondolom ez fontos információ lehet. Június elején egyik nap úgy ébredtem hogy nem tudtam felállni, mert a jobb térdem fájt. A fájdalom nem volt túl erős, inkább olyan volt mintha elgyengült volna a térdem, és egyszerűen "nem bírt el". Ahogy ráhelyeztem volna a súlyt összecsuklott. Elmentünk orvoshoz, Augusztusig már volt röntgen, ultrahang és MR eredményem is. Az orvos úgy magyarázta el, hogy egy csont rosszul fejlődött ki a térdemben és ez erőltetésre "elrecésedett". (Később felteszem ugyanezt a kérdést pontos eredményekkel és adatokkal) Azt mondták hogy ez 18-21 éves koromig így marad, amíg ki nem fejlődik rendesen. Most ha erőltetem a térdem bedagad, most már tudok súlyt ráhelyezni (bár még mindig nem maximálisat) de most a fájdalom a nagyobb gond. Az lenne a kérdésem hogy erre nincs-e valamiféle gyógyterápia, kezelés, vagy bármi más beavatkozás, ugyanis folytatni szeretném a kosárlabdázást, még 18-21 éves korom előtt. Köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a vizsgálati eredmények és röntgenek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján sem egyértelmű a dolog. Talán Osgood-Slatter betegsége lehet. Ennek a kezelése többrétű. Az első és legfontosabb a pihentetés, e mellett valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése, borogatás is szükséges, és attól függően, hogy hogy reagál a kezelésre, későbbiekben egyéb terápiára és műtétre is szükség lehet. Pontosabb választ tudnék adni, ha az ambuláns lapjait és a vizsgálat eredményeit be szkennelve elküldené egy újabb levélben.


        Kérdés: 2011. október 06., 22:48; Megválaszolva: 2011. október 09., 00:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: