• Gerincferdülés 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó! Múlt héten már egyszer kaptam választ "Gerincferdülés" címszó alatt, most ezzel kapcsolatban kérdeznék újra. Engem felettébb zavar, hogy kialakult ez a gerincferdülés. Nem hiszem, hogy ez serdülőkoromban alakult ki. Utánaolvastam az interneten, ott egyértelműen kiderül, hogy az egyoldalú izomterhelés okozhat ilyen jellegű elváltozást. Mivel nekem PONT OTT van gerincferdülésem, ahol a hátizmom fokozottan van terhelve (mint ahogyan említettem a korábbi leírásban is, a gerincem kiegyenesedik akkor, ha felveszem azt a kéztartást, amivel végeznem kell a munkám), így felmerült bennem, hogy ez lehet a munkavégzésem következménye. Konkrét kérdésem az lenne - utána tudok-e nézni annak, hogy volt-e a 11 évvel ezelőtti reumatológiai kezelésemet megelőző vizsgálaton diagnosztizálva ez a gerincferdülés. Amennyiben nem diagnosztizáltak akkor semmi elváltozást, ez mennyire támasztja alá azt, hogy ez munkaköri megbetegedés? Amennyiben az, mit tudok ilyenkor tenni? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerincferdülés témában

        Tisztelt KÉrdező! Utána lehet nézni, vagy legalábbis meg lehet próbálni, de úgy gondolom, hogy ez jogilag és szakmailag is megkérdőjelezhető, hogy alátámasztaná a munkavégzés oki szerepét. Lehetséges az is, hogy annak idején a vizsgáló orvos nem írta le a státuszában, hogy van gerincferdülése, de valójában csak a röntgen a bizonytó erejű. Ha nem volt, akkor esetleg hosszú pereskedés során orvosszakértőt rebndelhetnek ki, hogy tisztázza a kérdést, de ez elég szubjektív még így is.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 06., 17:05; Megválaszolva: 2011. október 07., 11:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés