Térd

Jó napot kívánok. 1, 5 éve fáj a térdem, valószínűleg síelés tanulás közben sérülhetett meg. Röntgen és fizikális vizsgálat után porcpuhulást állapítottak meg. Állítólag dörzsöli a térdem a combcsontomat és ettől fáj, merthogy nem szabályos a térdformám, meg egyébként is enyhén befelé áll a csípőm(? )Jártam gyógytornára, szedtem gyulladáscsökkentőt, porcerősítőt, de valahogy nem akar elmúlni a fájdalom. Bár sokat javult időnként egyáltalán nem fáj, máskor egész nap tompán sajog. Mivel úgy tűnt mintha időjárás változáskor főleg hidegben jobban sajogna elküldtek reumatológiára. A vérvétel szerint a reuma faktor negatív, a térd uh eredmény:'Minden normális kivéve:'Jobb oldalon a recessus suprapatellárisban minimális folyadék látható. A synoviális hártya egyenletesen, kissé vastagabb. Kóros elhelyezkedésű plica nem látható. ' A reumatológus azt mondta hogy semmi bajom, és hogy ez vagy felszívódik vagy nem, de sok embernek vannak ilyenek a lábában és hogy nem kell rá semmit adni. Ha gyulladás van atérdemben miért nem kell rá semi?? Az lenne a kérdésem, hogy ön szerint sem kell ezzel semmit tenni? Egyértelműen van valami baja a térdemnek, mert vannak napok amikor egész nap feszít, salyog, mintha duzzadna.Télen sokkal rosszabb mint nyáron. Van valami esélyem rá hogy kiderüljön hogy mi a baja, mit lehetne még tenni? mr vizsgálaton nem voltam, most az uh-on ami látszódik ott ép volt a porc nem volt kopás, emiatt a reumatológus azt mondta nem is porcpuhulásom van. Teljesen össze vagyok már zavarodva hogy akkor mi a bajom és mitől múlik már el végre? Nem szeretném annyiban hagyni hogy a végén tényleg leromoljon teljesen az állapota a térdemnek. Hova menjek? Nagyon köszönöm, Üdvözlettel E.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a térdfájás témában

Vizsgálat nélkül nem tudok megfelelő választ adni. Elmondása alapján nincs kizárva, hogy porcpuhulása van. Az, hogy az ultrahang nem írta le, az egy dolog, attól még az ott lehet. Az ízületi hártya nem vastagszik meg véletlenül és plusz folyadék sem termelődik ok nélkül. Így látatlanban úgy gondolom, hogy vagy egy MRI vizsgálat, vagy egy ízületi tükrözés szóba jön a pontos diagnózisért. Addig is javasolt a porcerősítő tartós szedése (akár egy éven át is 3hónapig szedve, egy hónap szünettel), illetve valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése is. Keressen fel egy másik ortopédiai szakrendelést (nagyobb kórházban, vagy egyetemi klinikán)

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. október 04., 11:35; Megválaszolva: 2011. október 04., 17:43
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma