• Keresztszalag pótlás utáni állapot

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! 2005-ben megműtötték a térdem elülső keresztszalag pótlással és rehabilitáció után újra elkezdtem sportolni, immár csak hobby szinten, de hetente 3-4 alkalom aktív mozgás (foci, fallabda, úszás, futás, stb). A térdem többé - kevésbé rendben van, bár az oldalirányú megterhelő mozgásoknál (foci, fallabda) használok térdvédőt. Az egyértelmű, hogy a műtött térdem nem annyira stabil, mint az épp, de valahol ez természetes. Erősebb terhelés után a belső felénél kemény duzzanat jelentkezik, ami nyomásra érzékeny. Viszont a jövőben szeretnék a futással, triatlonnal kicsit többet foglalkozni, maraton, későbbiekben ironman teljesítése. Szeretném kivizsgáltatni a lábam, térdem állapotát, hogy egyáltalán érdemes-e, lehetséges-e ilyen mérvű megterhelésnek kivenni. Nem Budapesten élek, viszont szeretném, ha hozzáértő, térd "specialista" orvos nézne meg, hogy egzakt szakvéleményt kapjak. Tudna ebben segíteni, hogy hol találok, olyan szakrendelést, magánrendelést, ahol adottak a megfelelő diagnosztikai eszközök, MRI, CT, ultrahang, terheléses vizsgálat és a legfontosabb, hogy ne kelljen több alkalommal visszamenni, új időpontokat kérni, hanem egy nap alatt le lehessen zongorázni az egészet. Röviden szólva, ha odamegyek, akkor foglalkozzanak velem és nekik is az legyen a céljuk, hogy kiderítsék mi a helyzet. Előre is köszönöm a segítségét. Üdv, Péter

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgászervi panasz témában

        Olyan rendelést nem fog találni, ami egy alkalmas találkozással ezt megoldja. Annak ellenére, hogy a CT, MRI, UH ugyanazon a helyen van ezek a vizsgálatok időpontosak és várólistásak. Tehát ha elmegy egy szakrendelésre, ott kiírják a vizsgálatokat, aztán el kell menni időpontot egyeztetni, ezt követően az adott időpontra el kell menni, majd vissza kell menni a leletért és azzal újra a szakrendelésre. Ez a lehetséges legrövidebb kör a mai magyar egészségügyi rendszerben. Azt, hogy ilyen vizsgálatot hol csinálnak: Az egyetemi ortopédiákon (Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs), nagyobb megyei kórházak ortopédiai osztályain és természetesen a sportkórházban.


        Kérdés: 2011. szeptember 29., 19:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: