• Kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! A mellkasom jobb oldala kisebb, mint a bal, és ez nem az izomzat, hanem maga a csont van lentebb a másik oldalhoz képest. Az eltérés nem jelentős 6-7 mm-ről van szó. Korábban voltam orvosnál (háziorvos) ő azt mondta, hogy ússzak. Tehát a kérdésem, hogy ezen valóban segíthet-e az úszás? Illetve forduljak-e szakorvoshoz? Válaszát várom, és nagyon köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a mellkasi deformitás témában

        Tisztelt Kérdező! Ekkor mértékű eltérés nem okoz panaszt és nem is indokol korrekciós műtétet. Az úszás az izomzatot erősíti, a csontszerkezetre nem hat. A mozgás mindenképpen segít. Kivizsgálás nem indokolt.


        Kérdés: 2011. szeptember 29., 10:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: