• KÖCHLER II KÓRKÉP

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A ct lelet alapján .:mindkét láb natív és postkontraszos ct vizsgálata:A jobb II metatatus fejecske deformált,kiszélesedett.Az izületi felszín egyeletlen.Subcorticalisan degeneratív cysták vannak.Laterálisan apró, különálló csontképlet látszik.Az ízületi lágyrész kissé duzatabb és folyadék is valószínü. A többi csont ép. Vélemény .elsősorban asepticus csontnecrosisnak (köchler ii) megfeleő kórkép. Kérdésem az lenne, a vizsgálat amely bebizonyította a csontelhalást , mi a megoldás erre. A mütéttel lehet csak helyre hozni, ez a folyamat tovább mehet felfelé,értem ezalatt a boka, térd irányában? Melyek a veszélyek, mi a gyógyulási mód ez esetben,a problémát az is fokozza ,hogy levannak zsibadva a lábujjaim , nem fog ez érszükülethez vezetni? Félek, hogy a lábamba kerülhet,nehogy lekeljen vágni.Közben adodott,egy mélyvénás trombózis is, jelenleg syncumárra vagyok beállítva 3-at kell szednem,jelenleg egy hónap telt el , ahogy a trombózist kaptam, most voltam vissza az ortopédiai szakrendelésen, ahol belgyógyászat rendben talál jelentkezek mütéti előjegyzésre, feltétlenül szükséges ez a mütét,milyen baj történik akkor ha nem egyezem bele a műtétbe, milyen veszély fenyeget a továbiakban?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgászervi panasz témában

        Vizsgálat nélkül és a CT film ismerete nélkül (a leírás csak egy támpont) nem tudok pontos választ adni. A Köchler betegség a növekedési életkor (13-16 év) jellegzetes betegsége, ami általában rövid pihentetésre és gyógyszeres kezelésre rendbe jön. Bár a felvételeket nem láttam, de úgy gondolom, hogy Önnek sokkal inkább korábban lehetett ilyen betegsége, mely nem, vagy nem megfelelően lett kezelve és a visszamaradt szövődmény (csont, izom, ín elváltozás) okozza a panaszt. Azt nem tudom, hogy milyen műtétet terveznek, valószínűnek tartom, hogy az eldeformálódott fejecskéből akarnak levenni, hogy megszüntessék a mechanikai irritációt, mely a gyulladást és a fájdalmat generálja. Pontosabb választ kezelőorvosától, vagy a leletekkel felkeresve egy másik ortopéd szakorvostól (ha a korábbiban nem bízik, vagy nem ad kellő tájékoztatást)kaphat.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 26., 22:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 17:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés