• Combízület merevség és fájdalom plusz lábujjzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Egy évvel ezelőtt kemény műanyag széken történt félórás ülést követően megfájdult a jobb lábam. Közvetlenül a combízület alatt nyomta meg a szék, tapintható duzzanat is keletkezett és tartósan fennmaradt. Azóta ülést követően és reggel felkeléskor elmerevedik a lábam, ez az állapot mozgásra javul. A bal lábam nem érintett. Az utóbbi időben gyakran zavaró fájdalom jelentkezik a jobb combízületben, ha rajta fekszem. A fájdalom hevessé válik, ha álló vagy fekvő testhelyzetben a bokámat felhúzom a köldököm felé, miközben a térdem oldalirányban tartom (törökülés-szerűen). A fájdalom ilyenkor a combban lefelé sugárzik. Feszítés és tornáztatás javulást eredményezett. Néhány hónappal ezelőtt, zsibbadás jelentkezett a jobb „gyűrűs” lábujjamban. Jelenleg nem-szteroid gyulladásgátlót szedek, amelynek eredményeképpen a lábmerevség tünetek lényegében megszűntek, de az ízületi fájdalomérzet enyhébb formában megmaradt, a lábujjzsibbadás változatlan. A gyulladásgátló alkalmazását két héten túl nem szeretném folytatni. Komplex B vitamint folyamatosan szedek. C-15 bürökre a lábujjzsibbadás átmenetileg fájdalomra váltott, C-15 mérges szömörcére a fájdalom ideiglenesen enyhült. Egyéb kórelőzmények: - 13 évvel ezelőtt mozgásképtelenséggel járó erős nyaki és fejbe sugárzó fájdalom. Néhány éve fej jobb oldali irányú mozgatásakor súrlódás és szédülés, másfél évvel ezelőtt zsibbadás a jobb középső és gyűrűs kézujjakban. - 3 éves korban influenza szövődményeként jobb oldali átmeneti végtagbénulás kar és láb egyaránt. - Két hónappal ezelőtt farokcsont fájdalom jelentkezett, amely üléskor rendszeresen visszatér. Testtömeg indexem 26, napi rendszerességgel gyalogolok hosszabban, a tünetek ebben nem zavarnak. Mely szakorvoshoz (reumatológus, neurológus, egyéb) érdemes fordulnom először, ha a tüneteim nem enyhülnek?

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a combfájdalom témában

        Tisztelt KÉrdező! Mindenképpen reumatológus szakorvoshoz forduljon elsőként. A tünetek utalhatnak csípőízületi kopásra is, ezért egy röntgen vizsgálat szükséges lesz erről a területről.


        Kérdés: 2011. szeptember 21., 00:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 24., 20:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: