• Porckorongsérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ma kaptam kézhez mri leletemet. Sajnos a vizsgálatot kérő orvosom 2 hétig szabadságon van. A leleten a következő olvasható:L-V discuson jobb paramediális hernia látható, mely a durazsákon íves benyomatot okoz.A gerincíve diszharmónikus. A csigolyatestek magassága megtartott, a peremszélek megnyúltak, helyenként osteophytoissal. A discusok jelintenzitása a T2 súlyozott felvételeken csökent. Kérem segítsenek, mi várhat rám? Mit jelent a lelet? Edzői munkámat folytathatom-e? Manuálterápia segíthet-e rajtam? Fájdalmam már tompa, de lábzsibbadás érzés van a combomban. Segítségüket nagyon köszönöm!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerincsérv témában

        Tisztelt KÉrdező! Az ágyéki V-ös porckorongon írtak le sérvet. ÁLtalában a sérvek 90%-ában nem kell műtéthez folyamodi, mert gyóygtorna, fizioterápia, gyógyszeres kezelés mellett visszahúzódik. A manuálterápia is hasznos lehet az izomgörcsök kezelésében, fájdalom csillapításában. Az edzői munka folyatásáról így nem tudok jelenleg nyilatkozni, de először a fájdalomtól, tünetektől kell megszabadulni!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 19., 18:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 24., 20:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: