• RF titer megemelkedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Júliusban csináltak vérképet melyen Rf titer értékem 1,0 volt. Most szeptemberben egy újabb vérkép alkalmával ez 46,7 értékre nőtt. Arthritisem van,de az eddig is volt, de ezelőtt az Rf értéke 1,0-1,2 között mozgott.Továbbá a székletemben sok emésztetlen keményítőszemcsét találtak. Kérdésem mitől emelkedhetett meg az Rf titer, és hogy a megelmelkedés összefüggésben áll-e .hogy a székletben kemlnyítőszemcsét találtak?A vérképen a vérselytsüllyedés 12, a segment kicsit alacsony 40, a lymphocita pedig 50. Sajnos folyamatos hányingerrel küszködök és nem tudja senki mi az oka. Gyomortükrözés volt, 2 polippot kivettek, a hányinger folyamatosan fenn áll. RF titer és emésztési zavar összefüggésben állhat -e? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a rheumatoid arthritis témában

        Tisztelt KÉrdező! A RF emelkedés és a gyomor-bélrendszeri panaszok nincsenek összefüggésben. Nem valószínú, hogy ennek a RF emelkedésnek jelentőséget kell tulajdonítani, csak abban az esetben, ha ez ízületi gyulladással együtt társul. Egyébként nincs értelme az értéket követni sem önmagában. Úgy gondolom, hogy inkább az emésztési zavarát kell kezelni, a RF emelkedést nem, ha nincsen hozzá tünete.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 19., 16:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 24., 20:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: