• Tarkónál lévő fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm önöket! bemutatkozom. Balázsnak Hívnak és egy 17 éves magas szikárabb testalkatú fiú vagyok. Mindig is sportoltam sokat kicsi koromtól kezdve. mostanság Úszok heti 2x és egy hónapja járok edző terembe. Minden edzés előtt rendesen bemelegítek. Hétfőn szerdán és pénteken járok edző terembe. Az úszás szabadon választott Pontosan két hete azonban mikor egyik pénteken lábra edzettem és egy Úgy nevezett "Álló-Vádligép"-t használtam egyszer csak iszonyatos fájdalmat éreztem a tarkómban egész pontosan a Nyaki görbületnél. Azt hittem hogy csak sima sérülés és pár napon belül elmúlik de nem így lett, Ez olyasmi szokott lenni ez a fájdalom hogy előjön és elmúlik és mikor nem fáj Pl mikor egyszerűen ülök vagy ilyesmi hozzáérek ahhoz a csigolyához ami fájni szokott egy kisebb fájdalmat érzek ami átterjed a lapockára is. A fájdalom ellenére le tudok járni edzeni meg úszni de vannak bizonyos gyakorlatok az edzőteremben amik elengedhetetlenek és némelyiknél nagyon szúr a fájdalom úgy hogy most nem tudok néhány gyakorlatot megfelelően végezni. A fejlődésem szempontjából. elengedhetetlen a szabályos végre hajtás Úgy hogy a Leírtak alapján Kíváncsi vagyok az Önök véleményére vajon Mitől fáj ennyire a tarkóm már 2 hete? És milyen kezeléssel lehet Rendbe hozni? Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a tarkófájdalom témában

        Tisztelt KÉrdező! Valószínűleg a tarkótáji fájdalom nincs összefüggésben a védligép használatával. Nem tudom, hogy nem erőltette-e meg esetleg a nyaki gerincet, mert ilyen hirtelen jelenkező, heves fájdalom utalhat a csigolya nyúlványának sérülésére is. Emiatt azt javaslom, hogy keressen fel egy reumatológiai vagy ortopédiai rendelést, ahol készítenek egy röntgen felvételt a nyaki gerincről.


        Kérdés: 2011. szeptember 18., 17:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 24., 20:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.