• Terime

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! A közelmúltban kérdeztem Önt a 19 éves fiam ortopédiai problémájával kapcsolatban. A belboka és a sarok között van egy fehéres duzzanat, ha megfeszíti vagy guggol, de álló helyzetben nem látszik. Azóta felkeresett egy sebészt, ő azt mondta nem ganglion. A lelet:borsnyi ínhűvellyel valószínüleg kapcsolódó terime, amely kezelést jelenleg nem igényel. Pe. co. Mit jelent ez a rövidítés azt sem tudom. Milyen elváltozás jöhet szóba, amely nem igényel kezelést? Legyen szíves válaszolni, mert azóta is ezen gondolkodom. Köszönöm:Edit

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgászervi panasz témában

        A Pe.co. az nem jelent mást, mint panasz esetén kontroll, csak rövidítve. Azt nem tudom, hogy mire alapozza a kolléga, hogy nem ganglion, de azt sem, hogy honnan veszi, hogy kapcsolódik az ínhüvellyel. Ha ez igaz, akkor még valószínűbb, hogy ganglionnal van dolgunk. Azt javaslom, hogy menjen el egy ortopédiai szakrendelésre, illetve egy ultrahang vizsgálatra, ezek után lehet pontos diagnózishoz jutni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 16., 18:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 17:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: