• Csípőröntgen értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Gyerekkoromban csípőficamom volt, 1 évig sínben voltam. Kb. 2 éve kezdem érezni, hogy többet fáj a csípőm (sclerosis multiplexem is van, ami miatt nehezebben mozgok). Ma reumatológián (más okból) elküldtek csípőröntgenre. Ezen az szerepel: " A jobb csípőizületi rés kissé beszűkült. A jobb acetabulumban néhány apró felrakódás látszik." Kérdésem az, hogy ez mit jelent? Lehet, hogy csípőprotézisre lenne szükségem? Köszönettel! Sné

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csípőröntgen témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen kép ismerete nélkül nehéz pontos választ adni. Leírása alapján a csípője a korábbi fejlődési zavar miatt jobban kopik, ezért valószínűleg előbb, vagy utóbb protézisbeültetésre lesz szüksége. Hogy ez mikor jön el, arra egy ortopédiai szakvizsgálat adhat pontos választ. Addig is gyógytorna kezelés, fájdalomcsillapító és izomlazító szedése hozhat enyhülést panaszainak.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 16., 18:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 17:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés