• Bokaínhüvely gyulladása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr/Nő! Január közepe óta van ez a problémám, egyre jobban fáj,eleinte enyhült krémekre, gyógyszerre,csak pár napja derült ki az ínhüvelygyulladás. járok dolgozni, és eléggé megterhelő.Felírtak Flector gélt, és hogy rögzítsem. Szeretném megtudni, még milyen therápia jöhet szóba, pl. gyógyszer,a pihentetés milyen legyen, lógathatom e a lábam, és éjszakára kell e rögzíteni, és kb. mennyi idő a gyógyulás, mert már nagyon megvisel lelkileg is.Ráadásul az úszás is fontos lenne, mert gerincműtött vagyok. Köszönöm a segítséget.

        WEBBeteg szakértő válasza a ínhüvelygyulladás témában

        Tiszelt Kérdező!

        A leírása alpján valószínűleg krónikus irritatív, steril gyulladásról van szó, ez annyit jelent, hogy nem kórokozók állnak a gyulladás háttarében, hanem "megerőltetés", ill. az ín degeneratív elváltozása. Az önnek ajánlott terápia megfelelő volt, a kímélet, rögzítés gyulladáscsökkentő gélek használata ilyenkor nasznos lehet.Az időtartam viszont elléggé hosszú, mivel már fél éve áll fenn.Általában 3-4 hét tökéletes rögzítés és kímélet után rendbe szokott jönni.Természetesen nem kell megijjedni, mert vannak alternatív, ill. kiegészítő kezelések.Ilyen a megfelelően kiválasztott fiziotherápia(elektromos kezelés, UH, víz alatti torna), makacsabb esetekben az ínhüvely közelébe adott speciális injekció, de ezzel nagyon csínján kell bánni, igen kis mennyiségben és fél év alatt max. 3-5 alkalommal adható, mivel túlzott alaklmazása az inak szakadását eredményezheti más, a szervezet egészére ható mellékhatások mellett.Mindezek alkalmazásának elindításáról, elbírálásáról kérje orthopéd szakorvos véleményét, vizsgálatát.

        Tisztelettel,  Dr. Juhász Csaba


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-08 18:54:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 12:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: