• Nincs megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Már korábban is kértem az Ön segítségét (Mit lehet még tenni?---porckopás cím alatt), porckopásom miatt. Folyamatos fájdalmaim voltak és vannak jelenleg is. Javasolta nekem, hogy keressem fel kezelőorvosomat, amit meg is tettem, bár nem önszántamból, hanem egy újabb sérülés miatt. Akkor elmondtam panaszaimat, melyre azt a választ kaptam, hogy tornázzak és szedjek porcképző szereket. Ezt egy teljes éven át szedtem, gyógytornászom pedig őszintén elmondta, hogy ő úgy érzi majd egy éves intenzív kezelés után, hogy a jelen állás szerint a tornának nem sok hasznát látja. Sajnos konkrét megoldást senkitől sem kapok, panaszaim nem csökkennek: Nehezen guggolok és lépcsőzök, minden egyes lépésnél kattog a térdem, és ez sokszor fájdalommal jár, és nemrégiben már ehhez társult az is, hogy a térd felett közvetlenül a comb külső részén is erős fájdalmat érzek, de duzzanat csak nagyon ritkán keletkezik Szedtem porcképzőt, jártam tornára, szükég szerint jegeltem, nem sok eredménnyel. Ön szerint mi lehet a következő lépés, vagy fogadjam el, hogy ez már így marad és nincs megoldás. Válaszát előre is nagyon köszönöm. Zsuzsa

        Dr. Bogdán Aurél válasza a porckopás témában

        Elmondása alapján úgy gondolom elérkezett a műtét ideje. Egy diagnosztikus ízületi tükrözést (arthroscopiát) kellene végezni. Ezzel nem csak pontos diagnózishoz jutnak, de az esetleges sérüléseket, porckárosodásokat is meg lehet oldani. Keressen fel egy ortopédiai szakrendelést és egyeztessenek a műtétről.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 05., 11:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 19:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: