Váll

Kedves Weborvos! 4 évvel ezelőtt snowboardozás közben a vállam megsérült, egy leszakadáson csúsztam le, és a könyököm fennakadt, a vállamban ekkor nagy fájdalmat éreztem. Kb. 2 napig egyáltalán nem tudtam felemelni a karom, vagy tartani benne valamit, lassacskán, fél év alatt helyrejött nagyjából. Viszont azóta is érzem gyakran, hogy valami nincs rendben, mert sokszor fáj, és zsibbad a karom a vállamtól a kézfejemig a külső részen, s gondonlom ez ilyen távon már nagyon nem normális. (Aikidozok is, a gurulásoknál elég rendesen szokott fájni.) Anno nem mentem el orvoshoz, mivel ez az első boardos napon történt, tartottam az eltiltástól... Mi lehet a gond? Mit javasol, nézessem meg? MIre számítsak? Köszönettel: Loriana

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vállfájdalom témában

Kedves Loriana!

A vállat egy erős izomköpeny veszi körül a nagy deltaizom mellett, amely biztosítja a vállízület stabilitását, ill. a felső végtag oldalra lendítésének indításában van fő feladata. A snowboardozáskor 4 éve valószívűleg ennek az izomcsoportnak egy-vagy több tagja sérült. Az eltelt idő elég volt ahhoz, hogy a sérült területen hegesedés alakuljon ki, és a vállmozgások így javulhattak. A közben űzött aikido nem használt a gyógyulásának. Amennyiben panaszai fennállnak, mindenképpen menjen el szakemberhez egy alapos fizikális vizsgálat céljából és annak tisztázása érdekében, hogy valóban sérült-e a fent említett izomköpeny Ez utóbbi jól vizsgálható UH-gal.Nem feltétlenül kell operálni, konzervatív kezelés is hasznos lehet, de ehhez kell a megfelelő diagnózis. Mindez annak érdekében, hogy milyen mértékben űzheti kedvelt sportjait. Ami a zsibbadást illeti, valószínűleg a sérülés során valamilyen szintű érző idegsérülés következett be.Ennek mértéke, súlyossága is jól vizsgálható speciális készülékkel, mely az ingerületvezető képességet tudja mérni

Tisztelettel, Dr. Juhász Csaba

Kérdés: 2008. július 08., 18:30; Megválaszolva: 2008. július 08., 18:30
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)