• Térdszalag

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor nő/úr. Az lenne a panaszom hogy nekem Juliusban volt egy részleges szallag szakadásom a bal térdemben igaz valamennyire fel épült már de nem teljes még.. A ,mai napom 2011.09.02.én edzésen rosszul léptem és a jobb térdem kifordult majd vissza és ráálni nem tudtam és nagyon fáj természetesen látta orvos és azt mondta sajnálatos modon ez is szallag.Ha ennyire rosszak a szallagjaim és sportolok közel 8éve.Lehetséges, hogy mütétre fognak küldeni? Tavaly porc erösitöt kaptam 3honapig(conrosulf) és nem ért semmit,

        Dr. Bogdán Aurél válasza a részleges szalagszakadás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Elmondása alapján nagy a gyanú a szalag sérüléseire, de nem egyértelmű, hogy melyik sérült. Ez a kezelést és a későbbi aktivitást is befolyásolja. Egy megfelelő fizikális vizsgálat és ultrahang, vagy MR alapján meg lehet ítélni, hogy szükséges-e műtéti beavatkozás, és milyen. Kell-e pótolni a szalagot, vagy más megoldás is szóba jön. Keressen fel egy baleseti, vagy ortopédiai szakrendelést, ahol vizsgálatok után pontosabb választ tudnak adni kérdésére.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 02., 19:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 13:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés