• Dudor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Fiamnak a lábfején, ( aki 19 éves ) a közelmúltban egy értapintató, max. fél centis hosszúkás duzzanatot fedeztem fel. A belboka és a sarok között van. A színe nem kék, inkább fehéres, ha felfelé feszíti a lábfejét vagy guggol. Álló, ülő helyzetben nem látszik. Nem fáj, panasza nincs. Még megemlíteném, hogy kicsi kora óta lúdtalpas, ami semmi panaszt nem okoz. Összefüggésbe hozható - e ezzel? Ön szerint mi lehet ez? Szíveskedjék válaszolni. Köszönöm:Edit

        Dr. Bogdán Aurél válasza a dudor a boka mögött témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Elmondása alapján ínhüvely gyulladás következményeként kialakult un. Ganglionról lehet szó. Ez általában ínhüvely vagy ízületi tok kiboltosulás. Teendő vele akkor van ha hirtelen növekszik, cipőviselési panaszt, vagy fájdalmat okoz. A lúdtalp egyébként közrejátszhat kialakulásában. Azt javaslom pontos diagnózisért keressenek fel egy ortopédiai szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 17:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 03., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés