• ACL pótlás utáni rehabilitáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        üdvözlöm! Arra vagyok kíváncsi, hogy még természetes-e az, hogy 8 héttel a keresztszalag pótló műtétem után nem tudom teljesen behajlitani illetve magamtól kinyujtani a lábam. Illetve, hogy a műtét helyén a bőr érzéketlen, meddig marad ez ugy. Jó-e az eddigi tünet illetve mire számithatok még? Válaszát várom éselőre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a keresztszalag műtét témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Az, hogy a műtéti terület még érzéketlen, az természetes lehet. A műtét során átvágott bőridegek regenerációja 10-18 hét is lehet. Ezt gyorsíthatja, segítheti B vitaminok szedésével. Az, hogy a mozgástartomány még nem teljes, sok mindentől függhet (műtéti technika, milyen ínnal pótoltak, milyen módon rögzítették, volt-e egyéb sérülés is a szalagszakadás mellett). Így erre a kérdésére a pontos választ operáló orvosa tudja megadni. Általánosságban elmondható, hogy 2 hónappal a műtét után még nem minden esetben teljes a térdfunkció megfelelően gyógyuló térd esetében sem.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 29., 20:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 20:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés