• Térdszalag

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt Dr. Bogdán Aurél Úr Én egy aktív sportolónak számítok fél amatőr szinten!Kb 3hete egy foci meccs alakalmával összerúgtam az ellenfél játékosával!jobb sípcsont tájékon!és kificamodott a térdkalácsom !az a helyzet hogy én húztam vissza a helyére!elmentem MRI-re ahol azt mondták hogy beszakadt az belsőoldalsó szalagom és részlegesen elszakadt elülső keresztszalagom!porc felszíne sehol sem sérült!!Én tudok biciklizni guggolni is tudnék csak nem merem ,akarom megterhelni!és nem sántítva közlekedek! Kérdésen az lenne A ficam miatt bizonytalan még az érzületem vagy szalagok miatt!?hogy történjen a rehabilitáció? a Pattela vajon a helyén van-e? tudom látatlanba nem tud pontos válasz adni, csak lehetséges-e hogy rossz helyen van?Szalagokat lehet-e gyógytorna szinten terhelni? Műtét?mi a tapasztalat mikor jön ez helyre? Válaszát előre is köszönöm szépen!!!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdszalag szakadás témában

        A térdkalács ficam, ha egyéb sérüléssel nem jár 3-4 hét alatt helyrejön annyira, hogy jól terhelhető legyen az ízület. Ismétlődő tiszta ficamoknál általában 4-5 után ajánljuk meg a műtétes kezelést a későbbi ficamok elkerülése végett. Tekintettel arra, hogy Önnek egyéb sérülései is vannak nem ilyen egyszerű a helyzet. A szalagsérülések miatt vált instabillá az ízülete, még ha érzés szintjén is. Az MRI nem mindig 100%-osan mutatja az eredményeket. Az Én véleményem szerint leírása és az MRI lelet alapján el kellene végezni egy ízületi tükrözést (arthroscopiát), mely során amellett, hogy pontos diagnózishoz jutunk, még a sérülések jelentős részét el is tudjuk látni, anélkül, hogy az ízületet fel kellene nyitni. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai szakrendelést (ha még nem tette volna) és kérje ki szakorvosa véleményét.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 29., 18:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 20:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés