• Ülőgumó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! nekem is problémám van az ülőgumómmal elmentem ortopédushoz javasolta a Dona tabletta szedését. Azt mondta később ebből kialakulhat gerinc sérv is akár.Kaptam egy papírt melyen rendszeres gerinctorna van előírva és testnevelés órán nem végezhetek gerincet terhelő feladatokat. nem kérhetnék valakitől valahonnan gyógytestnevelést? és a gyógyszer használhat ebben a betegségben? köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgászervi panasz témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Legalább fizikális vizsgálat és röntgen felvételek szükségesek lennének ahhoz, hogy megfelelő választ tudjak adni Önnek. Az ülőgumó probléma több okból is kialakulhat. Akár csontosodási zavar, akár íngyulladás is állhat a háttérben. A porcerősítő Önmagában nem biztos, hogy elegendő. Szedni kellene valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt is. Ha a pihentetés mellett 2-3 hét alatt nincs jelentős javulás, további vizsgálatokra is szükség lehet. Konzultáljon ortopédus orvosával.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 26., 11:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 23:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés