• Boka fájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        162cm vagyok és jelenleg 73 kg. Nagyon szeretnék futni már a fogyás miatt is, meg a sportolás öröméért. Az a problémám, hogy kétszer álltam neki, de egy hét után kikészült a bokám és másfél hónapig sántítottam. Jó fajta sportcipőm van, és salakos sportpáján futottam. Miért nem birja a bokám?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sport, futás témában

        Vizsgálat nélkül nem lehet kérdésére pontos választ adni. Nagy valószínűséggel alkati (nem csak a kis súlyfeleslegre gondolok, hanem az izomzat, csontozat milyenségére) dolog áll a háttérben, illetve az is elképzelhető, hogy nem kellő fokozatossággal kezdett hozzá a sporthoz. Azt is megemlíteném, hogy a fentiek miatt, lehet, hogy nem a futás a legmegfelelőbb sport a fogyáshoz. Azt tanácsolom, hogy kezdjen inkább úszással, kerékpározással, ilyenkor nincs a testsúly a bokaízületen és így kisebb az igénybevétel is. Eleinte csak a sport öröméért csinálja, mert ahhoz, hogy fogyjon is és csak a sport által, ahhoz legalább 35-45 perc intenzív mozgásra van szükség. Az első félórában ugyanis a szervezet a vérben lévő és a könnyen mozgósítható cukrokat égeti el és csak ezután kezd a zsír felhasználásához. És ami még fontos, hogy fokozatosan érje el ezt az időtartalmat (kb 4 hét alatt) és figyeljen oda a folyadék bevitelre.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 22., 21:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 00:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés