• Ízületi gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! SNSA betegséget diagnosztizáltak nálam, s igazán semmi előzményre nem tudunk rájönni, mi lehet az izületi gyulladásom oka. Kérdésem az lenne, hogy a változókor hozhat-e magával ilyen problémákat. Kb. 8 hónapja nincs menstruációm, illetve egyszer volt minimális vérzés. Semmivel össze nem téveszthető hőhullámok gyötörnek, melyet Remifemin tabletta szedésével elviselhetővé tudok tenni. Nőgyógyászati szempontból rendben vagyok. Székletvérből kimutatható bélgyulladásom nincs, a bélgyulladás tünetei közül egy sem tapasztalható nálam.Valójában azt szeretném tudni, hogy esetlegesen a változókor lecsengése után várható-e, hogy a panaszaim megszűnnek, s nem kell életem végéig szedni a Salazopyryn tablettát.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a ízületi gyulladás témában

        Tisztelt Hölgyem! AZ SNSA kialakulásának feltehetőleg genetikai alapja van, mivel ezek a kórképek a 70­es évek elején felfedezett HLA B27 génnel mutatnak kapcsolatot. A betegségek családi halmozódása is gyakori A kutatások azt igazolták, hogy a HLA B27 génje mellett még legalább négy további genetikai marker mutat asszociációt a betegségcsoporttal. A változókor kóroki szerepe nem bizonyított. A tünetek csillapodásával, és a betegség esetleges kialvásával lehet számolni a későbbiekben, amikor esetleg a gyógyszeres kezelés elhagyható. 


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 17., 16:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 06:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: