Hirdetés
      • Húgysavkristály miatti kisizületi percek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, vagy Doktor úr! Az lenne a kérdésem,hogy a kisujjamon kis göbök keletkeztek, és nyomásra is , de anélkül is fáj . A tv-ben természetgyógyász ilyesmi betegséggel kapcsolatosan beszélt, és azt mondta,hogy ilyen esetekben sok a húgysav , és a kristályosodása kicsapódik az izűletekben. Természetesen elmegyek reuma orvoshoz, de szeretném megkérdezni, hogy mennyire gyógyítható!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a húgysav lerakódás, köszvény témában

        Tisztelt KÉrdező! Lehetnek a göbök gyulladásos eredetűek valóban a köszvényes ízületi gyulladásban, amikor a hugysavkristályok csapódnak ki az ízületekben. De ennél sokkal valószínűbb, hogy a fájdalmatlan eltérések hátterében ízületi meszesedés áll, mely a korral jár. Egy kis porcvédőt meg lehet próbálni szedni, illetve kéztonrát rendszeresen kellene végezni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 16., 12:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 08:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés