Ujjak bedagadása

Kedves Doktornő/úr! Kb.1 éve vettem észre, hogy ha huzamosabb ideig sétálok, vagy valamilyen mozgást végzek, a kezemen és a lábamon az ujjaim bedagadnak.nem feltűnően, de szerintem észrevehető.Főleg nyáron tapasztalom, de télen is előfordul kisebb mértékben.Édesanyám is hasonló gondokkal küzd.Neki egyszer azt mondta a háziorvos, hogy az izületektől van, ami még 51 évesen érthető is lenne, na de 18 éves korban?

Dr. Szamosi Szilvia válasza ujjduzzanat témában

Tisztelt KÉrdező!

Több oka is lehet a kéz- és lábdagadásának. Lehet alkati oka, a nyirokkeringés zavara miatt, vagy ha eserleg túlsúlya is van. Az ún. Raynaud snydroma is sok esetben az ujjak duzzanatával társul, emellett az jellemző, hogy hidegre rendkívül értzékenyek az ujjak, elfehérednek, esetleg lilulnak. Ízületi gyulladás nem valószínű, mert az véletlenszerűen, nyugalomban is jelentkezne.

Kérdés: 2011. augusztus 05., 13:39 ;Megválaszolva: 2011. augusztus 06., 16:30
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Ujj probléma
T.Cím! Azt szeretném megkérdezni, hogy a gyűrűsujjam alsó perce reggelre beduzzadt, fáj és szürkés színe lett. Mi okozhatja. Tudtommal nem...
Kisujj duzzanat
Az elmúlt két napban jobb kezem kisujján és gyűrűs ujján duzzanatot látok, csak a köröm felőli perceknél. Kicsit nehezebb behajtani a...
Ball kisujj duzzanat
A ball kisujjam és a ball láb "gyürüs ujj? " duzzanat. nyomás érzékeny. A ball kezemben izomláz szerü fájdalmat érzek
MRI kiértékelés
Három hete kificamitottam a...