• Láb és kéz zsibbadás, fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Úr/Hölgy! Áprilisban Chrón betegséget diagnosztizáltak nálam, műtétre nem került sor, gyógyszeres kezelést kaptam. Április végén jöttem ki a kórházból azóta naponta szedett gyógyszereim: klion 3*500mg, imuran 1*75mg, salofalk 3*1000mg. A hasam nem fáj. Viszont egy hónapja kezdődött, hogy a lábfejeimben zsibbadást éreztem. Úgy tűnt, hogy csak vizesedik a lábam, de egyre rosszabb lett a mai napig sem tudok rendesen a lábaimon járni. Fáj a talpam és a lábfejem, lábujjaim is. A klion tablettát két hete nem szedem, mert úgy véltem, hogy annak a mellékhatása, de nem múlik. És a kezemen az ujjbegyeimen érzem ezt a szúrós érzést, és gyengék is a kezeim. Hideg vizes borogatást szoktam tenni a lábaimra, meg néha jegelem, de fájdalomcsillapítót is szedek rá. Ülő munkát végzek napi 8 órában. A kezelő orvosom szerint az imuran mellékhatása, mert egy hónapig 100mg-ot szedtem és most egy hete megint 75mg-ot szedek naponta. Szeretném kérni a véleményét, mert nagyon nehéz így munkába járni, szinte semmilyen cípőt nem tudok viselni, és éjszaka is fájdalmaim vannak. előre is nagyon köszönöm.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt Kérdező! Ahogyan leírja, inkább bőr alatti szövetek vizesedéséről van szó valószínűleg. Meg kell nézni a vesefunkciót, hogy a vese csökkent működése miatt nincsen-e vízvisszatartás, illetve meg kellene próbálni egy kis vízhajtót is, hogy arra szűnnek-e a panaszai. Forduljon háziorvosához, hogy milyen vízhajtót javasol.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 01., 11:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 22:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: