• Térd sérülése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Hétfőn délután foci edzés közben a jobb térdem kiment egy reccsenést éreztem kivűl és iszonyú fájdalmat. Azonnal bementem a helyi kórház ügyeletére ahol RTG felvétel után megállapították, hogy nincs eltörve a csont, de a stabilitást nem tudták megvizsgálni a fájdalom miatt. Haza küldtek pihentetéssel,jegeléssel és azt mondták ha enyhül a fájdalom menjek vissza a Traumatológiára szakrendelésre. Másnapra kb. 3 szorosára nőtt a térdem ezért szerda reggel elmentem a Trauma szakrendelésre ahol az orvos kisebb tapintások után azt mondta keresztszalag szakadás, valamint punktiot végeztek és 60ml vér ürült a térdemből. Azt mondták, hogy jegeljem írtak fel Aflamint és 1 hét múlva kell kontrollra jelentkeznem. Azóta kisebb lett a duzzadás (2 nap alatt) de még mindíg nehezen tudom rendesen mozgatni. A kérdésem az lenne, hogy ez minden esetben műtéthez vezet-e vagy van valami más módszer is amivel elkerülhető lenne a műtét. Annyit szeretnék még írni róla hogy 2 éve ebbe a térdembe beszakadt a porc de porcpótló szedése után már nem fájt. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Tamás Vince

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdsérülés témában

        Ha csak az elülső keresztszalag sérült, akkor elképzelhető, hogy a sérülés utáni regenerációt követően combizom erősítéssel kellő stabilitás érhető el a térdben, és aktívan sportolhat majd pótlás nélkül is. Viszont, ha más képlet is sérült (oldalszalag, hátsó keresztszalag, gyűrűporc), akkor nagyobb valószínűséggel lesz szükség műtétre. Pontos választ egy ultrahang vagy MRI vizsgálattal kiegészített fizikális vizsgálat fogja megadni, melyet a térd duzzanatának és a fájdalom jelentős csökkenésével célszerű elvégeztetni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 29., 13:44; Megválaszolva: 2011. július 30., 15:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés