• "Bechterew"

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor NŐ/ ÚR! Most 31 éves vagyok kimutatták a véremben a spa L -27 (lehet, hogy nem jól írom) A csontszcintigráfia -i leletemet szeretném értelmezni: A teljes csontszcintigram képein a vázrendszer éles kontúrral rajzolódik ki. A lumbalis V. csigolya és a lumbosacralis átmenet területén az aktivitás eloszlása egyenletlen, a posterior irányú felvételen a lumbalis V. csigolya vetületében környezetéhez képest csökkentebb aktivitású terület, a lumbosacralis átmenet területén mérsékelt inteztitású kóros aktivitásfokozódás látható. A csont-izület rendszer vetületében egyéb kóros aktivitásfokozódás vagy csökkent aktivitású terület nincs. Az eredmény összefüggésben lehet e egy több mint 2,5 éve végzett gerincstabilizációs műtéttel ( lumbális IV: V SI)? Amennyiben jelenleg nincs nyoma a csontjaimon a Bechterew kór később még lehetnek tüneteim? Apai ágon örököltem. Fiam van. Mennyi az esélye, hogy ő is örökölte? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel! Viki

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a Bechterew-kór témában

        Tisztelt Kérdező! Ezt nem lehet megjósolnio előre, hogy ki fog-e alakulni Önnél Bechterew kór, azonban a HLA B27 pozititás esetén, és ha a családban volt már ilyen betegség, jóval nagyobb az esélye, mint azoknál, akiknél nincs meg ez a genetikai hajlam. Ez kb. 5-10-szeres rizikót jelent. Jelenleg a csontszcintigraphia alapján nincs gyulladásra uatló jel.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 26., 17:57; Megválaszolva: 2011. július 28., 16:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés