• Hátfájdaloim

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő! 15 évet kosárlabdáztam, az aktív játékot és az edzéseket is már 1 éve befejeztem. Azóta 2-3 naponta azért igyekszem mozogni. Korábbi aktív sportpályafutásom során rendszeresen (kb 3-4 havonta) jelentkezett fájdalom a hátamban és ez egy nem régi mozgás alkalmával is előjött. A fájdalom általában egy rossz kézmozdulat után, valamint a törzsem rossz elfordítása után jelentkezik és 3-4 napig tart. A fájdalom a nyakamtól indul és a lapockámat alulról teljesen "átölelik". A lapockám alatti rész a legérzékenyebb. Lehajolni nagyon nehezen tudok. A karomat sem tudom úgy mozgatni, hogy ne fájna valamilyen mértékben a hátam. Aludni is nagyon nehezen tudok, nagyon nehéz megtalálni a megfelelő pozíciót. Amit észrevettem még, hogy tüsszentésnél is rendívül érzékeny. Tudnának segíteni, hogy körülbelül milyen problémáról lehet szó, miért jelentkezik ilyen rendszerességgel és hogy hogyan lehetne ezt elkerülni a jövőben, illetve szükséges-e orvoshoz fordulni? Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a aktív sport, hátfájdalom témában

        Tisztelt KÉrdező! Izomhúzódásról, idegbecsípődésről lehet szó, nem valószínű, hogy sérv áll a háttérben. Nehéz a kezelés, mert csak igen intenzív massage, fizioterápia, gyógytorna mellett oldódik néhány nap alatt, egyébként akár 2 hét is lehet, mire oldódik ez az izomgörcs. Próbáljon meg használni izomlazítót is, illetve gyulladáscsökkentő kenőcsöt, vagy Inno reuma gélt.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 26., 08:35; Megválaszolva: 2011. július 27., 21:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: