Hirdetés
      • Alsó végtag zsibbadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Két hónapja zsibbad a jobb lábfejem! Érszűkület vizsgálaton voltam! Leírnám a leletemet: Fem.-spulzusok tap, ettől dist.-n pulzus nem tap. Doplerrel: m.k.o.i fem.-popl.-tbiocr. elzáródás jelei. Szeretném megkérdezni, hogy a láb zsibbadásnak van e köze a leírtakhoz?Egyéb tünetek a zsibbadt lábon: napközben is , de főként éjszaka erős fájdalmaim vannak a nagy és kis láb új tövében. Néha nagyon forró a lábam, máskor viszont jég hideg! Fád csill. szedek, különben elviselhetetlen lenne a fájdalom!/ Tbl Analgetica/Fáj a sarkam, talpamon néha kis csomók jelennek meg melyek szintén fájdalmasak, de el lehet maszírozni! Kérem segítsen tanácsaival, mert nagyon el vagyok keseredve! Járásom teljesen leszűkült a lakás területére, de tudom, hogy ez az érszűkület miatt van! Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Labovszky Elemérné

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a érszűkület témában

        Tisztelt Kérdező! Igen, nagy valószínűséggel az érszűkület következménye a zsibbadás is, illetve a járási nehezítettség. Mindenképpen a fájdalomcsillapítók mellett a keringésjavtásra kell helyezni a hangsúlyt. Ennek lényege a gyógyszerek szedése, de ha ezek sem nyújtanak megoldást, akkor az erek tágítása, vagy műtét is szóba jön műér beültetésével. Ha dohányzik, mindenképpen próbálja meg abbahagyni teljesen!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 25., 08:32; Megválaszolva: 2011. július 27., 21:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: