Hirdetés
      • Combizom húzódás II.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr! korábbi levelem és az orvos válasza: "Tisztelt Doktor úr/no! 24 éves férfi vagyok, néhány napja egy igen magas peremre másztam fel, a terhelés nagy része a mozdulatkor a bal lábamra ment. Éreztem is, hogy húzódik a combom. Azóta tisztázódott a fájdalom pontos helye - a külso és a hátsó combizom között van, a bal fenék alatt a fájdalom. Nem vörös, nem duzzadt, és nyugalomban is fáj, nem csak terheléskor. A comb külső oldalán végig, egészen a térdig sugárzik a fájdalom, de nem olyan karakteres, mint az előbb leírt ponton. Azt kérdezném, hogy mi lehet ez, és mennyire komoly? Járni, kerékpározni tudok, csak nem túlzottan esik jól." "Elmondása alapján húzódás a legvalószínűbb diagnózis, de részleges izomszakadás sem zárható ki. Tekintettel arra, hogy a sérülése már néhány napos, azt javaslom első körben pihentesse, jegelje, borogassa és használjon valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőcsöt. Ha 7-10 nap alatt nincs jelentős javulás, akkor keressen fel egy baleseti szakrendelést." A kerületi SZTK-t választottam, ahol a sebészeten traumatológus látott. Megvizsgált fizikálisan, de ultrahangot és röntgent nem látott indokoltnak. Azt mondta, hogy meghúztam a combom, de nincs részleges izomszakadás. Nem szívesen vonom kétségbe egy traumatológus szavait, de igaza lehet, vagy menjek el egy másik rendelésre? Egy gélt javasolt, azt fogom alkalmazni, csak meg szeretnék nyugodni, hogy nincs izomszakadás (részleges se). Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a részleges izomszakadás témában

        Azt javaslom, hogy nyugodtan fogadja el a traumatológus tanácsát és javaslatát. Vizsgálattal a súlyos fokú izomszakadás kizárható, a kis mértékű szakadásnak, meg ugyan az a kezelése, mint a húzódásnak. Pihentesse, jegelje, borogassa, használja a javasolt gélt és 4 hét után fokozatosan visszatérhet eredeti aktivitásához.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 22., 10:52; Megválaszolva: 2011. július 23., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés