Hirdetés
      • Baleset

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő / Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy decemberben elütött egy autó és ennek következtében eltörött a sípcsontom és szárkapocs csontom, illetve az állkapcsom is! Súlyos fejsérülést szenvedtem! A lábamat fixateur-rel rögzítették 12hétig, majd járógip került a lábamra 8hétig! Ez idő alatt sajnos az achillesem és a külső bóka szallagom letapadt és sokszor fáj is! Annyi lenne a kérdésem, hogy mit csináljak, hogy ez az állapot minél hamarabb vissza tudjon állni? A másik kérdésem az lenne, hogy az állkapocs törést már el is felejtettem, viszon van egy vágás a nyakamon, ami eléggé zavar, Ön szerint mivel leehetne halványítani és mikor lenne érdemes plasztikázni! Sajnos a fejsérülés miatt beszédzavar is van, ami már tompult, de még néha zavaros a beszédem!Ezzel mit lehetne tenni, hogy rendbe jöjjön és tudjak érthetően beszélni, mint a balesetem előtt? Válaszát előre is nagy tisztelettel köszönöm, üdvözlettel, József

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csonttörés témában

        Problémája elég összetett. A beszédzavarral logopédushoz kellene fordulni. A nyakán lévő heget lehet kenni számos hegösszehúzó krémek valamelyikével, melyekről a patikákban tájékozódhat. A heg műtétes kezelésének csak akkor van értelme, ha Önnek normál esetben szépen gyógyul a sebe, csak az ominózus baleset miatt lett csúnya a kozmetikai kép. Ha viszont Önre jellemző az ún. keloidos heg képződése, akkor nincs értelme ismételt műtétnek, mert az új heg is vastag és csúnya lesz. Az ínletapadásokra a legjobb a gyógytorna és fizikoterápia. Ezt viszont hosszasan kell végezni. 20 hétig nem használta rendesen a lábát, ennek a kitornáztatása akár 20 hónapot is igénybe vehet. A torna mellett még a kerékpározás és az úszás igen fontos!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 07., 13:03; Megválaszolva: 2011. július 09., 23:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: