• Táppénz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Munkahelyi balesetet szemvedtem áprilisban meg kellett műteni ,a bokám három helyen eltört .Jelenleg táppánzen vagyok.Mivel pedagógus vagyok az évi rendes szabadságunkat nyáron kellene kivenni nem szorgalmi időben ami 5 hét lenne mivel ez időben van bezárva az intézmény.Ami fejtörést okoz az a következő:A munkáltatóm azt szeretné ha megszakítanám a táppénzt és szabin lennék ,mert akkor szeptembertől hiányoznék a fő munkaidőben.Én nagyon szeretném ha szeptember 1-től már tudnék menni dolgozni állítólag a gyógyulási idő kb ennyi is ,na de honnan tudjam előrre hogy addigra jó lesz-e a lábam.Meglehet-e szakítani a táppénzt hogy kivegyem a szabadságot és ha nem jó a lábam szeptemberben esetleg újból táppénzen leszek?Na és mivel munkahelyi baleset ha most megszakítom szeptemberbe lehet-e még munkahelyi balesetnek számítani,mert a pénz se mindegy.

        Dr. Pataky Nóra válasza a táppénz témában

        Kedves Kérdező! Hogy szeptemberig jó lesz-ea lába megmondani nem tudom, traumatológus szakorvos adhat véleményt erről.A táppénzt meg lehet szakítani. Véleményem szerint szeptembertől is munkahelyi balesetnek minősül amennyiben sérült végtagja nem javul.De traumatológus szako. vélemény akkor is szükséges lesz. Háziorvosa véleményét kérje ki.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 28., 15:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 13:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés