Hirdetés
      • Elszakadt részlegesen a bokaszalagom, mikor gyógyul meg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel doktor Úr/Nő! 2 hete egy kisebb balesetem volt, ami következtében részlegesen elszakadt a bokaszalagom. Egy hétig gipszet kaptam, azóta pedig párnás bokarögzítőt viselek, és természetesen használok mankót. Kenem krémekkel: activon géllel, fastum géllel és árnika krémmel próbálom javítani. Emellett használok jégzselét, szedek B6 vitamint, tehát próbálok mindent megtenni a gyógyulás érdekében. Nagyon szépen gyógyul, már csak kicsit van bedagadva, rá is tudok állni, de nem erőltetem inkább. A kérdésem az lenne, hogy mennyi idő múlva tudom majd használni sétára? Mivel 1 hét múlva szeretnék elutazni, mankó nélkül. Vajon lehetséges, vagy inkább mondjak le róla? Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a Részleges bokaszalag szakadás témában

        A részleges bokaszalag szakadást általában 4-6 hétig rögzítjük a szakadás mértékétől függően. A részleges terhelést a 3. héttől szoktuk engedni. Ha a részleges terhelés során nem jelentkeznek panaszok és a boka duzzanata sem fokozódik, akkor fokozatosan el lehet kezdeni terhelni a bokát bokarögzítőben. A teljes terhelést a sérüléstől számított 5-6. héten célszerű elérni. Pontos válaszért forduljon kezelőorvosához, mert Ő ismeri az Ön sérülésének jellegét, mértékét és ezáltal Ő tudja megmondani a pontos választ kérdésére.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 20., 12:37; Megválaszolva: 2011. június 22., 23:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: