• Csípőkopás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010 decemberében csípőkopást állapított meg az orvos vizsgálat és röntgen után.Javasolt orvosságot Melox-EP-t ami akkor jó is volt 14 napig.A vizsgálaton azt mondta az ortopéd orvos, hogy csípőprotézisre lenne szükségem, de próbáljuk még 1-2 évet húzni, mert fiatal vagyok még. Porc képzőt szedtem(GOOL-por), majd elkezdtem a JUVITA porc képzőt szedni, illetve sok tejet inni a Calcium végett. Viszont mégis nagy fájdalmaim voltak. Ekkor a körzeti orvos fájdalom csillapításra Tramadol (50-es) gyógyszert írt fel. Ez nagyon jó, de nem lehet állandóan gyógyszeren élni. Mit tanácsol ? Vágjak bele a műtétbe, vagy van más is? Szeretnék megszabadulni a fájdalomtól, de nem szeretném a munkámat elveszíteni(gondozónő vagyok egy idős otthonban). Válaszát előre is köszönöm !

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csípőprotézis témában

        Vizsgálat és a röntgen filmek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Életkorát tekintve valóban nagyon fiatal a protézis beültetéshez, de sajnos egyre gyakrabban kényszerülünk 30 éves, vagy attól fiatalabb betegbe is protézist beültetni. A műtétet a porcok állapota és a fájdalom együttesen határozza meg. Ma már vannak nagyon jó minőségű, fiatalokba is jó eredménnyel beültethető, és a későbbiekben könnyen cserélhető protézisek. Ezek élettartama 10-12 év, testsúlytól, életmódtól, csontállománytól függően. Tehát az biztos, ha Ön 2-3 éven belül protézist kap, akkor még lesz protézis műtéte és lehet, hogy nem is egy. Ezért célszerű addig húzni a dolgot, amíg a mindennapi tevékenységét megfelelően el tudja látni és a fájdalmat akár gyógyszerek segítségével is el tudja viselni. Amit a műtétig meg lehet még próbálni: vannak elég hatékony, a gyomrot kevésbé bántó fájdalomcsillapítók, ezek mellett szükséges a porcerősítő szedése is, illetve a lehetőség szerinti úszás, kerékpározás a megfelelő csont és izomállomány megőrzése végett. Ami még szóba jön az a fizikoterápia. Ezt lehet intézménybe bejárva tornával kombinálni, illetve van lehetőség egy ágyra szerelhető húzató készülék felíratására, amit otthon is tud használni. Ha már ezek sem segítenek, akkor nincs más lehetőség csak a műtét.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 19., 13:32; Megválaszolva: 2011. június 22., 23:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés