• Térd

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő. 2011.06.07.én kézilabda edzésen a térdem kifordult és oriásit roppant és aznap éjszaka nem tudtam aludni és csak fájdalom csillapitoval tudtam mozgatni valamennyire de belefe mozgatása jobban fájt.. Másnap 2011.06.08.án elmentem a sebészetre és a következőt irták: St: térdízületei kissé duzzadt, mediálisan kifejezetebben,it nyomásérz-et is jelet Dg: dist.gen.l.d Kaptam rá Traumeel krémet és pihentetnem meg jegelnem kell és hétfőn 2011.06.13.án vissza mennem. Mit akartak it velem közölni? mert az orvos nem sokat mondott csak látta hogy van zselés térd védőm aminek örült. Mire számíthatok hétfőn?? 2011-06-08 18:54:51 Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján egy térd rándulása volt, aminek a kezelése a pihentetés, jegelés, borogatás. Ha a sérüléséhez társult részleges szalagszakadás, akkor szoktunk térdvédőt is javasolni. Illetve a nagy fájdalom miatt a sérülést követően nehezen vizsgálható a térd, így a stabilitás pontos megítélését 5-7 nap után megismételt vizsgálat során szoktuk elvégezni. Valószínűleg azért örült a kolléga a térdrögzítőnek, hogyha a kontrollon a térd vizsgálata instabilitást mutat, akkor már kéznél van a segédeszköz, nem kell felírni és kiváltani. Sérülésével kapcsolatban is pontosabb diagnózist mondnak majd hétfőn. Hétfőn elmentem az orvoshoz ismételten megnézte a lábamat hajlitgatta,mozgatta.és oldalt fájt meg szurt és a teljes bahajlitásnál sokkal jobban fáj.Azt mondta az orvos hogy amit felirt térd védő,zselé,polc folytasssam és hétfőn jöjjek vissza ad beutalot térd sepecialistához hogy megnézze de vmi a szalagokkal nincs rendbe. Mit fognak velem csinálni a közeljövöben vagy kedden?? köszönöm a válaszát. Somogyi Barbara

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdsérülés témában

        Azt, hogy mit fognak csinálni, azt nem tudom. Azt, hogy Én mit csinálnék, vagy a szakma szabályai szerint mit kellene csinálni. Mindenképpen célszerű lenne egy UH, vagy egy MRI vizsgálat, hogy meg lehessen állapítnai a szalag és porcsérüléseket, illetve lehet, hogy egy ízületi tükrözés (arthroscopia) sem ártana, mert a panaszai alapján valószínűsíthető belső sérülés is.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 17., 02:10; Megválaszolva: 2011. június 21., 10:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés