• Gerincsérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb 1,5 hónapja rupturált gerincsérvet állapítottak meg nálam L4 és L5 csigolyák között ennek ellenére a mozgásomban semmi különös korlátozottság nem volt megfigyelhető. A bal lábam gyakran zsibbadt, különösen előrehajlásra. A deréktáji fájdalmam és a zsibbadás azóta gyakorlatilag teljesen eltűnt (a napi egy óra gyógytorna hatására, gondolom), csak akkor jelentkezik napközben, ha sokat ülök. Viszont mostanában éjjel gyakran fájdalomra ébredek, ami a medencém mediális részén, majdnem gerinctájon és a bal lábamban jelentkezik. Mozgásra a fájdalom enyhül, majd teljesen megszűnik. A gyógytorna közben és után azonban erődösödik a fájdalmam, ami a gyakorlatok abbahagyásakor elmúlik. Nem értem ezeket az ellentmondásos tüneteket. Mi lehet az okuk? (Fájdalomcsillapítót nem szedek)

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerincsérv témában

        Tisztelt Kérdező! Az ilyen jellegű nyugalmi fájdalom, mely bejáratódásra enyhül, inkább gyulladásos betegségekre jellemző. A medence mellett a deréktájon, illetve lejjebb a keresztcsont táján akár sacroielitisre is utalhat a fájdalom, mely ennek az ízületnek a gyulladása, típusosan éjszaka, hajnalban jelentkezik, és nehezen tud elindulni a beteg. Ha ilyenre van gyanu, akkor speciális rtg vizsgálat szükséges, illetve laborvizsgálat. ÁLtalában a fájdalomcsillapítókra csökkennek a panaszok.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 12., 16:30; Megválaszolva: 2011. június 16., 21:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: