• Ülőideg gyulladása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. doktornő/úr Alábbi kórlap alapján szeretnék kérdezni Anamnézis: elhúzódó deréktáji fájdalom, jobb láb végig zsibbad. Státusz: lumb. gerinc mozgásai minden irányban beszűkültek. Paravert. nyomásérzékenység. Lasegue jobb oldalon 60 fok. Reflexek jobb oldalon renyhébbek Therápia: paravert. Lidocain és Medrol 4mg 4x1 négy napig, majd négy naponta eggyel csökkenteni. A kérdésem a következő. Ebből a diagnózisból kiderül-e, hogy csak izom nyomja az ülőideget vagy esetleg egy kezdődő porckorongsérv is lehet? Rettenetes fájdalmak vannak, de mintha a gerincben nem lenne, igaz, már nehezen tudom megkülönböztetni, hogy mi és hol fáj. Sajnos az édesapám 2 évig volt táppénzen porckorongsérvvel, szerencsére nem kellett műteni. Pont ennyi idős korában. köszönöm a választ

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a derékfájás témában

        Tisztelt KÉrdező! Ebből a fenti leírásból pontosan nem derül kis, hogy van a sérv, mely nyomja az ideget, csak valószínűsíthető. Ezt nem is szoktuk az elején pontosan tudni, mert valójában ugyanaz az elsődleges kezelési módszer. Ha nem javul megfelelően, akkor kell továbblépni!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 09., 14:37; Megválaszolva: 2011. június 14., 22:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés