• Egy műtéttel megoldható?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Évek óta derék és lábfájdalommal küzdök.Legutóbbi Ct eredményem: L.III.discuson a dúrazsákot komprimáló mediális sérv ábrázolódik.Az L.IV.discuson a korong síkja alá is terjedő,nagy méretű nediális hernis figyelhető meg,amely bal túlsúllyal mindkét L.5 gyök eredését érinti.Az L.V discuson meszes mediális protrusio mellett bal oldalon medio-lateralisan a korongsík alatt követhető sérv,kiszakadt fragmentum ábrázolódik,amely a bal oldali S.1 gyököt dislocálja,comprimálja. A tünetek alapján abszolut műtéti indikáció nincs.Később majd eldöntik melyiket fogják megműteni. Kérdésem lenne,van-e olyan műtéti eljárás,technika,amely során egyszerrre megoldható az elváltozások helyreállítása

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a gerincsérv témában

        Kedves Kérdező! Egyszerre nem szoktak több szintben műtétet végezni. Azon is érdemes lenne elgondolkozni, hogy érdemes e egyáltalán műteni, mivel több porckorong is érintett és egy eltávolítása nem fogja a panaszokat megoldani.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 08., 16:46; Megválaszolva: 2011. június 11., 13:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés