• Tanácsos a futás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Körülbelül 5 év állapítottak meg gerincferdülést nálam, az ágyéki csigolyák enyhe S alakú görbületét (remélem jól írtam). Annyira nem súlyos, hogy fűzőt kelljen hordanom, járok gyógytestnevelésre az iskolában, de ez nem túl hasznos, nem csinálunk olyan feladatokat amikre valóban szükség lenne. Nyáron azonban ez sincs, arra gondoltam, hogy sportolnom kéne valamit, a futás jutott eszembe (csúnyák a lábaim, hátha így szebbek lesznek). De azt hallottam gerincferdülésnél ez nem annyira tanácsos. Persze én csak hetente egy két alkalomra gondoltam, 1-1 órára, hogy kicsit jobb kondiban legyek. Mit javasol? Többet árt mint használ? Vagy ha szeretném akkor futhatok nyugodtan? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Veress Dóra válasza a gerincferdülés, sport témában

        Kedves Kérdező! Látatlanban nehéz megmondani, hogy mit bír el a gerince, ezért csak általánosságban tudok beszélni. Ha mozogni szeretne, akkor otthon is folytathatja a gyógytornát. Tudja, milyen feladatokat szoktak csinálni, ezeket otthon is gyakorlohatja nyugodtan. A futás elég megterhelő a gerincnek, különösen ha nem megfelelő talajon és cipőben végzi az ember, így inkább úszni kellene menni, vagy valami kisebb megterheléssel járó sportot választani. A lábak formálásához lehet olyan tornaeszközöket kapni (gumiszalag, labda), amik használata nem terheli meg a gerincet, de fantasztikus eredmények érhetők el. Ezekhez való tornagyakorlatok letölthetők a netről vagy megvásárolhatók DVD-n a boltokban.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 08., 16:28; Megválaszolva: 2011. június 10., 22:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: