• Ki tudna segíteni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2 hete egy rossz mozdulat következtében meghúzódhatott a derekam, a gerincem mellett. Körülbelül 5 napig pihentettem és utána egészen jó volt, amíg el nem kezdtem újra dolgozni, ugyan is, akkor ismét kiújult. Mindezek után mentem el háziorvosomhoz, hogy segítsen, mert tényleg szeretnék helyre jönni, mire ő kétszer ráütött a gerincemre és közölte a legmodortalanabb hangnemben, hogy "Kopik a gerince, mit szól hozzá? Évről-évre rosszabb lesz és szenvedni fog" Közben pedig a kávéját kevergette. Felírt egy izomlazító gyógyszert és egy krémet, ami alig használt valamit. Próbáltam átjelentkezni másik háziorvoshoz, de közölte az illető, akihez mentem, hogy "Nem lehet" a miért kérdésemre a válasz pedig "Mert nem" volt...Már kezdek teljesen kétségbeesni, mert még mindig fáj a hátam, és szerintem 21 évesen ez nem normális dolog, hogy mozogni képtelen vagyok. Senki nem hajlandó segíteni, vagy megmondani, hogy pl. milyen mozgás lenne e jó erre, jó lenne e egyáltalán, mit kellene tennem stb. A gerincem alsó része mellett érzek egy kis "égető", valamint szúró fájdalmat, ha lehajolok vagy oldalra fordulok. Az égő fájdalmat inkább fekvéskor, a szúró/nyilalót mozgáskor. Mintha folyamatosan, meg nem szűnő izomlázam lenne. Előre is köszönöm a választ! Lilla

        Dr. Veress Dóra válasza a derékfájás témában

        Kedves Lilla! Valószínűnek tartom, hoyg csak meghúzódott a hátában, derekában az izom, ezt támasztja alá az is, hogy a pihentetésre javult az állapota. Pihentesse a hátát, amennyit csak lehet, ne erőltesse meg magát, feküdjön keméyn fekhelyen, kenje a fájdalmas testrészt fájdalomcsökkentő, izomlazítő krémmel. A merev, fájdalmas izomzat lazításában egy forró fürdő is sokat tud segíteni. Ha nem szűnnek a tünetek, akkor keresse fel a reumatológiát és vizsgáltassa ki magát alaposabban!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 06., 09:32; Megválaszolva: 2011. június 06., 22:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés