Hirdetés
      • Kéz zsibbadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Eléggé meg vagyok ijedve, a problémám a következő: Keddi napon nagyon beütöttem az alkaromat, ami be is dagadt egy kicsit és fájt nagyon a csont. Borogattam, reméltem, hogy elmúlik. A fájdalom már enyhült, azonban már aznap este észrevettem, hogy zsibbad a kezem, főleg az ujjaim és a kézfejem. Nem egyforma intenzitással, hanem időnként érzem, főleg az ujjaimon. Elkezdtem az inteneten nézelődni, de egyre jobban meg vagyok ijedve: olvastam egyrészt alagútszindrómáról, másrészt egy rejtélyes betegségről(sarcoidosis ritka idegrendszeri manifesztációja) és egyre jobban kétségbe vagyok esve. Lehetséges, hogy csak az ütéstől van ilyen tünetem? Soha ezelőtt nem volt ilyen! Amit még észrevettem az utóbbi 1hétben, az ugyenezen oldali kicsi, kemény, fájdalom mentes nyirokcsomó duzzanatszerűség, ami viszont már kezd visszahúzódni. Észrevettem a zsibbadást a másik karomon is, ahol a könyökömet ütöttem meg. Mi okozhatja ezt a zsibbadást? hozzátenném még, hogy hatalmas lelki megrázkódtatás (párkapcsolati) kellős közepén vagyok, ami sajnos már hónapok óta kezdődött :( Szíves válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel,

        Dr. Bogdán Aurél válasza a alagút szindróma témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni, de elmondása alapján mind az alagút szindróma, mind a sarcoidosis kizárható. Sokkal inkább valószínű, hogy a sérülés következménye a zsibbadás. Mindenképpen azt javaslom, hogy keressen fel egy baleseti szakrendelést és nézesse meg az alkarját, mert az idegsérüléseknek is vannak fokozatai és van amit kezelni is kell.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 26., 15:26; Megválaszolva: 2011. május 29., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: